Kinderopvang Piccolini biologisch slider

Biologisch

  >  Biologisch
Kinderopvang Piccolini biologisch

Biologische kinderopvang

Gezonde kinderopvang

Goed en gezond eten is erg belangrijk voor kinderen. We schenken bij Piccolini extra aandacht aan zoveel mogelijk biologisch voedsel, voor de lichamelijke en de geestelijke ontwikkeling van het kind. We hebben gekozen voor biologische voeding, omdat we er van overtuigd zijn dat de extra zorg voor gewas en dier bijdraagt aan een gezonder resultaat. Voor de lunch wordt er dagelijks vers gekookt door onze keukenprinses. Verder zijn alle snacks en fruit tussendoortjes ook zoveel mogelijk vers en biologisch.

De maaltijden bij Piccolini worden speciaal op leeftijd van de kinderen gekookt. Dat betekent dat er met lekker veel groente wordt gewerkt en nauwelijks tot geen zout wordt gebruikt. We geven de kinderen veelzijdige maaltijden die varierën van eenpansgerechten tot echte ouderwetse Hollandse pot, zoals worteltjes en puree. Op deze manier leren kinderen echt alle smaken kennen en eten ze gezond én gevarieerd.

Dieren

Bij Piccolini zijn dieren erg belangrijk. Vooral het verzorgen van de dieren. Dat klinkt als een hele verantwoordelijkheid, maar de verzorging van dieren begint al bij het aaien van de diertjes, het voeren en het schoonmaken van hokken. Het spelen met de geiten, het gezellige getok van de kippen, het gehuppel van de konijnen en het knuffelen met de cavia’s gebeurt allemaal onder begeleiding van een speciaal getrainde pedagogisch medewerkster en een dierenverzorgster.

Piccolini Home heeft twee konijntjes genaamd Willem en Lily. Samen met de kinderen verzorgen en vertroetelen wij Willem en Lily dagelijks. Ze lopen geregeld vrij door de tuin tussen de kinderen.

Piccolini Nature heeft op dit moment binnen vissen en buiten drie kippen. Ook hier verzorgen we de kippen samen met de kinderen en zorgen we dat het ze aan aandacht niet ontbreekt. Elke dag hebben we verse eieren die we gebruiken binnen Piccolini voor activiteiten of om op te eten. Ook geven we geregeld een aantal eitjes mee aan de kinderen voor thuis. Op dit moment zijn we druk bezig met het verbouwen van onze 600 m2 tuin. Buiten de kippen komen hier nog konijnen, cavia’s en zelfs geiten. Hierover volgt snel meer.

Ons team

Kinderopvang Piccolini personeel Eigenaresse
Kelly van der Linden
Kinderopvang Piccolini personeel Eigenaresse
Friska Fischer