Image Alt

Tweetalig

  >  Tweetalig
Kinderopvang Piccolini tweetalig

Het Engelse Kinderdagverblijf taalprogramma

Met ons eigen taalprogramma doen we iedere dag leuke activiteiten in het Engels en afgestemd op het thema van die maand. Hiervoor gebruiken we handvatten zoals muziek, dans, knutselen, koken, leuke proefjes en verschillende buitenactiviteiten in de moestuin en met de dieren. Het is prachtig om te zien hoe snel de kinderen zich een taal eigen maken. Wij zien het succes van ons taalprogramma als een geweldige, speelse stap voor de toekomst.

Tweetalig kinderdagverblijf

Kinderopvang Engels en Nederlands

For English, please check our Day care Den Haag page.

We doen wij iedere dag leuke activiteiten in het Engels en afgestemd op het thema van die maand. Hiervoor gebruiken we handvatten zoals muziek, dans, knutselen, koken, leuke proefjes en verschillende buitenactiviteiten in de moestuin en met de dieren. Het is prachtig om te zien hoe snel de kinderen zich een taal eigen maken. Wij zien het succes van ons taalprogramma als een geweldige, speelse stap voor de toekomst.

Engels is de wereldtaal van de toekomst. Eigenlijk al van het ‘nu’. Dat merken we in de hedendaagse economie, de wereldhandel, de wetenschap, maar ook op de scholen; basis en voortgezet. Het lesmateriaal van de hogescholen en universiteiten is grotendeels al in het Engels. Omdat kinderen enorm sterk zijn in het ontwikkelen van taal, is het zeer efficiënt om dit al in een vroeg stadium, op een leuke en inspirerende wijze bij te brengen.

De praktijk

Hoe werkt dit in de praktijk? Het gegeven is simpel, maar heel doeltreffend. De voertaal op de groep is Nederlands maar tussendoor tijdens kringtijden en activiteiten praten we Engels. Deze geweldige combinatie zorgt ervoor dat kinderen vertrouwd raken met het Engels, terwijl er altijd voldoende begrip en communicatie is in het Nederlands. Kinderen worden hier niet gedwongen tot het spreken van een bepaalde taal, maar zij kiezen zelf in welke taal zij communiceren.

Please check our child care Den Haag page for information about our day care in Den Haag and Rijswijk