Kinderopvang Rijswijk header

Kinderopvang Rijswijk

  >  Kinderopvang Rijswijk

Kinderopvang Rijswijk – Piccolini Vestiging  ‘Home’

Kinderopvang Piccolini is begonnen met de vestiging ‘Home’ in Rijswijk, een echt thuis voor uw kind. In deze opvang in Rijswijk bieden we een fijne omgeving voor alle kinderen om te spelen en zichzelf te ontwikkelen. Zo besteden we aandacht aan een groene leefomgeving en biologische voeding voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de kinderen. Ben je voor jouw kind op zoek naar een kinderopvang in Den Haag? Bezoek dan deze pagina.

Ook werken we met een gecombineerde visie van Reggio Emilia en het Jenaplan. Daarbij wordt persoonlijke aandacht geschonken aan de kinderen en ligt de focus vooral op samen spelen en praten. Hierbij passen we ook een tweetalig taalprogramma toe, zodat de kinderen zich al op jonge leeftijd ontwikkelen in het leren van de Engelse taal. Uiteraard op een speelse en leuke manier.

Kinderopvang Piccolini Den Haag Rijswijk

Kinderopvang Rijswijk

De kinderopvang in Rijswijk zorgt ervoor dat uw kind elke dag plezier heeft terwijl onze pedagogische medewerkers bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling. We gebruiken een gecombineerde visie van Reggio Emilia en het Jenaplan om uw kind persoonlijk te begeleiden maar ook te zorgen dat ze zelfstandig worden en leren leven in relaties.

Met de Reggio Emilia benadering geven we de kinderen materiaal dat bij ze past zodat ze sneller groeien in hun ontwikkeling en eventuele achterstanden inhalen. Het draait hierbij dus vooral om de persoonlijke aandacht voor uw kind. Met het Jenaplan willen we de kinderen vooral stimuleren om in groepen en relaties zich goed te ontwikkelen. Door te spelen met anderen leren ze dit sneller. Wereldoriëntatie en leren leven in relaties staat hierbij centraal in ons kinderdagverblijf Rijswijk.

De kinderen mogen ook spelen met dieren en leren ook om dieren te verzorgen. Zo hebben wij in de kinderopvang in Rijswijk maar liefst 3 konijnen genaamd; May, Fien en Willem.

Kinderopvang groene omgeving

Kinderdagverblijf Rijswijk als huiselijke en groene omgeving

Het kinderdagverblijf ‘Home’ biedt een rustige en huiselijke sfeer voor de kinderen. De opvang is ruimtelijk ingericht en zowel binnen als buiten wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.
Hierbij is rekening gehouden met het uitstralen van rust zodat de kinderen niet overprikkeld raken maar wel gestimuleerd worden om op ontdekking te gaan.

Naast ons kinderdagverblijf Rijswijk, kan uw kind ook terecht in onze kinderdagverblijf Den Haag.

Buiten zijn de speelelementen ook van natuurlijke materialen zoals hout en ligt er gras en zand voor de kinderen om in te spelen. Dit draagt bij aan de groene leefomgeving en het ondersteunen van het ‘buiten leren’. Naast deze natuurlijke omgeving hebben we ook dieren zoals kippen en konijnen die de kinderen kunnen aaien en verzorgen. Daarnaast is er ook een moestuin waar de kinderen helpen met het laten groeien van planten, kruiden en groenten.

Kinderopvang Piccolini creche

Creche Rijswijk

De kindercreche in Rijswijk besteedt ook aandacht aan de taalontwikkeling van de kinderen door een tweetalig taalprogramma toe te passen. Hierbij leren de kinderen op een speelse en vrijwillige manier de Engelse taal. Door deze wereldtaal op jonge leeftijd al bij de kinderen bekend te maken, zullen ze later ook sterker worden in het ontwikkelen van taal.

We brengen dit taalprogramma in de praktijk door leuke activiteiten met de kinderen te doen die aansluiten bij het maandelijkse thema. Ook betrekken we er handvatten zoals muziek, koken en knutselen bij. Tijdens deze activiteiten de kringgesprekken zijn de kinderen vrij in de keuze om Engels te spreken. Ze worden niet gedwongen tot het spreken van een taal waardoor het leren van de taal alleen maar leuker wordt.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken bij de kinderopvang Rijswijk!

Vestiging Rijswijk

Schoolstraat 30,
2282 RD Rijswijk
home@kinderopvangpiccolini.nl
070 – 369 84 77