Kinderopvang Piccolini groen slider

Groen en Dieren

  >  Groen en Dieren

Dieren

Bij Piccolini zijn dieren erg belangrijk. Vooral het verzorgen van de dieren. Dat klinkt als een hele verantwoordelijkheid, maar de verzorging van dieren begint al bij het aaien van de diertjes, het voeren van dieren en het schoonmaken van de hokken. Het spelen met de geiten, het gezellige getok van de kippen, het gehuppel van de konijnen en het knuffelen met de cavia’s gebeurt allemaal onder begeleiding van een speciaal getrainde pedagogisch medewerkster en een dierenverzorgster.

Piccolini Home heeft twee konijntjes genaamd Willem en Lily. Samen met de kinderen verzorgen en vertroetelen wij Willem en Lily dagelijks. Ze lopen geregeld vrij door de tuin tussen de kinderen.

Piccolini Nature heeft op dit moment binnen vissen en buiten drie kippen. Ook hier verzorgen we de kippen samen met de kinderen en zorgen we dat het ze aan aandacht niet ontbreekt. Elke dag hebben we verse eieren die we gebruiken binnen Piccolini voor activiteiten of om op te eten. Ook geven we geregeld een aantal eitjes mee aan de kinderen voor thuis. Op dit moment zijn we druk bezig met het verbouwen van onze 600 m2 tuin. Buiten de kippen komen hier nog konijnen, cavia’s en zelfs geiten. Hierover volgt snel meer.

Groene kinderopvang

Groen kinderdagverblijf

Piccolini is ingericht als een groene kinderopvang. Dit groen komt terug in allerlei facetten. Zo valt het direct op dat de zeer grote buitenruimte door een professionele hovenier geheel is gestyled tot een natuurlijke speelplaats. Hier is gebruik gemaakt van verschillende soorten ondergrond, zoals houtsnippers, zand, aarde, grind en gras. Met geweldige speelelementen van natuurlijke materialen zorgen we ervoor dat buitenspelen een spannende ontdekkingsreis wordt voor ieder kind.

Leren en spelen met de moestuintjes

Bij het buitenspelen combineren we ook het ‘buiten leren’. Er is voldoende ruimte voor vrij spel en ontdekken, maar ook voor interessante activiteiten in groepsverband zoals de moestuintjes. Ieder kind krijgt een eigen stukje moestuin om groenten, kruiden en planten in te laten groeien. Met de verbouwde groenten doen we leuke kookactiviteiten en het kind kan geregeld wat eigen gekweekte groenten mee naar huis nemen. Op deze speelse wijze maakt het kind kennis met diverse soorten en maten groenten, ontdekken zij wat de natuur allemaal te bieden heeft en geeft het nét wat meer inzicht dan het kopen van de groenten in de supermarkt.

De dierenverzorging

Een ander belangrijk onderdeel van het groen binnen Piccolini is de dierenverzorging. Dat klinkt als een hele verantwoordelijkheid, maar de verzorging van dieren begint al bij het aaien van de diertjes, ze voeren en het schoonmaken van hokken. Het gezellige getok van de kippen, het gehuppel van de konijnen en het knuffelen met de cavia’s gebeurt allemaal onder begeleiding van een speciaal getrainde pedagogisch medewerkster. We werken ook met studenten van groene scholen. Zij komen naast het meehelpen, geregeld workshops geven voor de verzorging van de dieren en het werken in de moestuinen.